Direct naar hoofdinhoud

Agenda

Verpleegkundig symposium prostaatkanker, 16 september 2021
Locatie: v.d. Valk Assen, inschrijven niet meer mogelijk.

Graag nodigen wij u uit voor het symposium “Behandeling van prostaatkanker: waar staan we?” op ​1​6 september ​2​0​2​1. Dit symposium wordt georganiseerd door het Prostaatcentrum Noord-Nederland in samenwerking met Janssen Oncology en Ipsen Farmaceutica.
De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van beeldvorming en systemische behandeling zullen worden besproken door Benjamin Doornweerd (uroloog in het UMCG) en Peter Nieboer (internist-oncoloog in het Wilhelminaziekenhuis Assen). Vervolgens zal er ingegaan worden op patiëntenbegeleiding. Hierbij zal Corinne Tillier (verpleegkundig specialist en PhD student in AVL Amsterdam) zich richten op pijnbestrijding met cannabis en welk bewijs daarvoor bestaat. Tot slot zal Bea Sijtema (diëtist oncologie in UMCG) nader ingaan op effecten van voeding, voedingssupplementen en vasten om daarmee te komen tot adviezen voor de dagelijkse praktijk.
Dit symposium wordt georganiseerd voor urologie- en oncologieverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en physician assistants.

Publiekslezing 17 november 2021

Prostaatcentrum Noord Nederland organiseert een publiekslezing over prostaatkanker

November is movember! De maand waarin wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor prostaatkanker, teelbalkanker en de gezondheid van de man in het algemeen. Prostaatcentrum Noord Nederland besteedt in november specifiek aandacht aan prostaatkanker met behulp van een publiekslezing over prostaatkanker voor patiënten en overige geïnteresseerden.
Tijdens de publiekslezing komen onderwerpen zoals, een PSA prikken?, de RALP (robot geassisteerde verwijdering van de prostaat), radiotherapie en de nieuwste behandelingen bij uitgezaaide prostaatkanker aan bod. Ook is de ProstaatKankerStichting alle avonden aanwezig voor het beantwoorden van vragen.
Informatie over de publiekslezing
Wanneer & Waar:
17 november 18.30 – 21.30 uur vdValk, hotel Assen, Balkenweg 1 9405CC Assen
(Drenthe)
De aanmeldlink volgt binnenkort.